Skattejagt for voksne

skattejagt for voksne

En skattejagt er ikke nødvendigvis noget, der kun er forbeholdt børn. Såfremt man skal holde en festlig eller hyggelig sammenkomst, så er det oplagt at krydre dagen med en underholdende skattejagt for voksne. Hvis det er noget, der er dog på sinde, så finder du her på sinde inspiration til både poster og gåder.

Der findes et bredt spektrum af underholdende selskabslege, der egner sig til voksne. En skattejagt er én af de mange muligheder. Det er dog særligt oplagt med en skattejagt for voksne, da det er en leg, der sagtens kan forløbe over hel aften. Man kan med fordel dele gæsterne op i hold, så de dyster mod hinanden.

Poster til skattejagt for voksne

Hvis du har et ønske om at kunne stable en skattejagt for voksne på benene, så finder du inspiration til flere sjove poster herunder. Du kan med garanti også finde en række lege, der falder i din smag.

Ballonleg

Dette er en leg, som de fleste har prøvet at lege. Derfor er det også en god leg at bruge til en skattejagt. Ved at gøre dette, så kan du undgå at skulle forklare regler mv. Vil du gerne være helt sikker på, at alle er bekendt med reglerne, så vil det være en fordel, at du bruger lidt tid på at fortælle reglerne først.

I denne leg skal alle deltagere have bundet en oppustet ballon om enten deres venstre eller højre ben. Efter dette er gjort, så kan din lege for alvor begynde. Nu handler det om at sprænge modstandernes balloner, før ens egen ballon bliver sprængt. Vinderen er den, der står sidst tilbage med en ballon.

Magretheskål

Her er der tale om endnu en klassisk leg, som de fleste også kender. Det er dog en leg, der kræver, at man er delt op i to hold, da det gør legen en del nemmere. En deltager skal nu stille sig op foran de andre gæster, og trække et stykke papir fra skålen, der er fyldt med papirstykker med kendte personer.

Nu skal personen forsøge at forklare, hvilken person, der står på det givne papir. Det er dog en regel, at det skal gøres, uden at man siger selve navnet på personen. Hvis du gerne vil gøre det sværere, så kan dette gøres ved, at man skal mime, i stedet for at tale.

Limbo

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du finder en leg, som alle kender til, så er limbo et godt bud. Det er en leg, der er blevet leget af alle og enhver. Nogen har leget det som børn, mens andre har leget det som voksen. Derfor er det bestemt også en god leg.

Det er også en leg, der ikke kræver specielt mange rekvisitter. Du skal faktisk ikke bruge andet end en kost eller et kosteskaft. Deltagerne skal nu forsøge at danse ind under skaftet. For hver runde bliver staven sænket en smule, hvorefter de igen skal danse under. Man bliver ved, indtil man har fundet en vinder af legen.

Hit med sangen

Hvis der er en leg, der altid er sjov, så er det ’Hit med sangen’. Det er en leg, der giver dig mulighed for at se dine venner på slap line. Det er også en relativt simpel leg, der starter ved at en deltager kommer op fra ét af holdene. Han eller hun skal nu have et par hovedtelefoner på hovedet.

Efterfølgende vil der blive afspillet en sang. Deltageren med hovedtelefonerne på hovedet, skal nu forsøge at nynne sangen til de andre deltagere på holdet. Deres opgave er nu at gætte, hvad det er for en sang, deres holdkammerat forsøger at nynne. Man må selvfølgelig ikke gøre andet, end at nynne.

Stoledans

Hvis det er noget, man har mod på, så kan man også give sig i kast med den klassiske stoledansleg. Det er en leg, som alle kender til, men det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det er en leg, som findes i flere forskellige varianter. Derfor er det vigtigt, at man starter ud med at fortælle de gældende regler for legen.

Man skal starte med at placere en række stole i midten af gulvet. Man skal sikre sig, at der er tale om netop én stol færre, end der er deltagere. Når man har gjort dette, så er næste skridt at starte musikken. Når det er gjort, så skal alle deltagerne begynde at danse rundt om stolene.

Når musikken stopper, skal hver af deltagerne forsøge at sætte sig ned på en stol. Det skal de gøre så hurtigt, som muligt. Der vil være én deltager, der ikke når at sætte sig ned. Ham eller hende, der ikke når at få sat sig ned på en stol, er ude af konkurrencen.

Gåder til skattejagt for voksne

Det er ikke blot poster med lege, der kan bruges til en skattejagt for voksne. Man kan også lave én eller flere poster, hvor man har gåder i stedet for lege. Hvis du gerne vil gøre dette, så kan du finde en række gode gåder herunder.

Tændstik-gåden

Her skal du vise deltagerne en bestemt opstilling af tændstikker, der er formet som en giraf. Du skal forklare dem, at de ved kun at flytte én tændstik, skal få giraffen til at vende sig til en ny retning. Det kan virke som en relativt simpel gåde, men det er det faktisk ikke, når man først sidder med den.

De to søstre-gåden

Her er der også tale om en gåde, der er god til dette formål. Du kan enten vælge at skrive gåden på et stykke papir, eller du kan vælge at fortælle gåde til de to hold. Det er den følgende gåde, der skal fortælles:

’Der var engang to søster. De havde begge fødselsdag på præcis den samme dag, og de var endda også født i præcis det samme år. De to søstre havde både den samme mor og den samme mor. De var dog ikke tvillinger. Hvordan kan det lade sig gøre?’

Svar: De var ikke tvillinger, men trillinger – de havde derfor en ekstra søster.

Kig videre her på festguru for at få gjort festen perfekt!

skattejagt for voksne
navne bryllupsdage

Bryllupsdage

Liste med navne på bryllupsdage Der findes mange forskellige bryllupsdage. Derfor kan det være svært at holde styr på dem

Læs mere »

Servietfoldning

Servietfoldning – 15 flotte ideer til servietfoldninger  Servietter byder sig flot ud til enhver lejlighed. Uanset om du skal have

Læs mere »
dåbskort

Dåbskort

Dåbskort – 20 tekster Er du inviteret til barnedåb? I så fald er det normal kutyme at medbringe en gave

Læs mere »
toastmaster

Toastmaster

Toastmaster – Hvad skal du huske som toastmaster? Hvis du er blevet udvalgt som toastmaster, så har du et stort

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning