Bryllupslege

bryllupslege

Når I skal afholde et bryllup, så er det en god idé at sørge for lidt forskellige aktiviteter. Hertil er det en oplagt idé, at man arrangerer en række sjove bryllupslege. Det er der adskillelige muligheder for, hvorfor det også bør være til at finde noget, der falder i din smag.

Hvis du føler, at du har svært ved at finde en række lege, der egner sig til dit bryllup, så bør du søge en kende inspiration først. Det kan du heldigvis gøre her på siden, hvor du præsenteres for en række forskellige lege. Derfor er der sandsynligvis også nogen af dem, der appellerer til dig.

1: Bordudfordringer

Her er der tale om en rigtig god ryste-sammen-leg. Det er en leg, der især er velegnet, hvis I har valgt at jeres gæster skal være placeret blandet, så alle ikke kender alle ved bordene. En leg, der fungerer godt, er speed-dating. Det fungerer dog bedst, hvis gæsterne er placeret ved et langt bord.

Her skal hver person blot rykke en tak til den ene side hvert tredje minut. I løbet af de tre minutter, handler det om at lære hinanden bedre at kende. En anden idé er at lægge en udfordring under alle tallerknerne. Det kunne fx være en udfordring, som at en gæst skal grine højt, hver gang brudens navn bliver sagt.

Uanset hvordan og hvorledes, du vælger at benytte dig af dem, så er du garanteret, at de mange forskellige bordudfordringer vil ryste dine gæster sammen. Endvidere giver det også en både sjov og uformel stemning. Derfor bør der ikke herske tvivl om, at man skal have bordudfordringer med til enhver bryllupsfest.

2: Quiz om brudeparret

En quiz er altid en sjov leg. Det er dog ekstra sjovt, hvis man laver en quiz med spørgsmål om parret. Det vil gøre det til et hyggeligt, men også personligt indslag. Man skal starte med at dele gæsterne op i to hold. Man kan fx dele det op, så alle gommens venner/familie er på et hold, mens brudens er på det andet hold.

Hvis der er fælles venner med, så kan disse fordeles ligeligt mellem de to hold. Hernæst er idéen, at man skal lave en slags Tip en 13’er. Det skal være med fokus på spørgsmål om brudeparret. En spilleder skal nu læses ét af spørgsmålene op. Dernæst skal de to hold forsøge at gætte korrekt på spørgsmålet.

Hvis du har svært ved at finde på nogle gode spørgsmål, så finder du lidt inspiration herunder:

 • Hvem er ældes af bruden og gommen?
 • Hvem er brudens ’celebrity crush’?
 • Hvad er gommens livret?
 • Hvem har bukserne på i forholdet?
 • Hvordan mødte bruden og gommen hinanden?
 • Hvor længe har brudeparret kendt hinanden?

3: Brudepiger mod forlovere

Her er der også tale om et rigtig sjovt indslag, der – med garanti – vil sætte mere gang i festen. Det er dog en leg, der kun kan fungere, hvis der er flere brudepiger og forlovere. De skal nemlig deles op i to grupper, der skal dyste mod hinanden. De vil blive stillet en lang række forskellige opgaver, de skal duellere i.

Det er en god idé, at der sættes en tidsgrænse på fx 5-10 min., så det ikke tager for lang tid. I løbet af denne periode skal de to hold forsøge at løse flest mulige opgaver. Det kan være opgaver såsom:

 • Find en gæst, der bruger str. 42 i sko.
 • Find en gæst, der har en Android-telefon, og tag en selfie.
 • Find en gæst, der har et telefonnummer, der slutter på 2.
 • Find en gæst, der kun er fest-ryger, og ikke ryger til dagligt.
 • Find en kvindelig, der er mellem 50 og 60 år (er særlig sjov at give forloverne)

Vil I gøre brylluppet ekstra specielt og uforglemmelig? Find den bedste underholdning til bryllupsfesten her.

4: Ryg mod ryg

Dette er også et sjovt indslag, der adskiller sig lidt fra de andre lege. Her er det nemlig brudeparret, der skal være i fokus. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en leg, der for alvor får salen til at bryde ud i latter. Den handler blot om at se, hvordan bruden og gommen reagere på en række spørgsmål.

Man skal sætte brudeparret med ryggen mod hinanden. Nu skal de begge to have et ’grønt’ og et ’rødt’ skilt. Når de har fået det, så skal man stille dem som spørgsmål, som de begge to skal besvare ved at løfte enten det grønne eller det røde skilt. Herefter kan gæsterne se, om brudeparret er enige om spørgsmålet.

Der findes mange spørgsmål, der kan bruges til denne leg, men det inkluderer bl.a.:

 • Hvem er det største rodehoved?
 • Hvem er den klogeste?
 • Hvem er den mest stædige?
 • Hvem er mest sur om morgenen?
 • Hvem har være mest stresset op til brylluppet?

Man skal selvfølgelig angive, om det er brud eller gom, der er hhv. grøn eller rød. Man kan også vælge at gå lidt mindre forsigtigt til værks, hvorfor man kan krydre legen med spørgsmål som ’Hvem larmer mest under sex?’.

sjove lege til bryllup

5: Et maleri fra alle gæster

Dette er ikke en decideret leg. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det alligevel er et både sjovt og sødt indslag. Det er ikke blot noget, som mange af gæsterne vil kunne more sig rigtig meget med det. Det er også noget, der vil efterlade bruden og gommen med en mindeværdig gave, der kan tages med hjem.

Det er også nemt at sørge for denne leg. Den kræver ikke meget andet end at stille et lærred på et sted, der er let tilgængeligt. Ved siden af lærredet skal der være både pensler og farver. I løbet af en tale kan man byde folk til at male noget på billedet. Det skal dog ikke være alt for meget, at den enkelte gæst skal male.

Der skal nemlig gerne være plads til, at der er så mange som muligt, der kan male på det. Når festen er ved at være ved sin ende, så kan man gøre et lille indslag ud af at overrække det til brudeparret. Det er dog ikke altid, at det er lige pænt, så man kan passende lave en joke om, at de kan hænge det op i dagligstuen.

Vil I sætte den helt rette romantiske stemning eller måske få godt gang i dansegulvet med et forrygende band? Find og book landets bedste bryllupsmusik og her 

6: Hattelegen

Få inspiration til endnu en sjov bryllups leg – hattelegen – herunder

BONUS: Book en tryllekunstner til brylluppet

Dette er godt nok ikke en bryllupsleg, men der er ingen tvivl om, at hvis man virkelig vil give brudeparret og bryllupsgæsterne en oplevelse udover det sædvandlige, så kan man altid overveje om man skal booke et magisk indslag med en tryllekunstner. Danmark har en masse dygtige tryllekunstnere, og med et trylleshow til brylluppet, så giver man alle en oplevelse, der både overrasker, spreder glæde og giver en magisk stemning til dagen.

Du kan booke en tryllekunstner her eller direkte her på Festguru.dk.

Søger I flere sjove indslag? Find flere sjove ideer til underholdning til bryllup i vores guide her.

sjove lege til bryllup

Del:

Find Festmusik & Underholdning