Underholdning til privat julefrokost

underholdning til privat julefrokost

Den private julefrokost er anledning til en hyggelig og løssluppen aften/nat, hvor promillen i særdeleshed er en væsentlig faktor. Til julefrokosten kræves der underholdning, som er med til at give stemningen et nyk op.

Denne guide tilbyder et bredt udvalg af underholdende indslag til den næste private julefrokost.

Sjove indslag og underholdning til privat julefrokost

Banko

Lad os starte med én af de mere klassiske indslag – banko! Banko er en fornøjelig og sjov aktivitet til selskabet, der endnu ikke er synderlig alkoholpåvirket.

Banko beskriver legen, hvor alle tilstedeværende får udleveret en plade med en række tal på. Dertil får alle en bunke brikker/stykker papir, de skal placere på et givent tal på pladen, når det råbes højt.

En gæst er talopråber, mens den resterende del af selskabet lytter opmærksomt på, hvilket tal der råbes højt. Når et tal råbes højt, der stemmer overens med et, der ses på pladen, placeres en brik/et stykke papir ovenpå tallet.

Banko laves som regel i flere faser. Når spillet starter, handler det i første fase om at få udfyldt en række tal horisontalt, hvorefter man råber ”Banko!”. Derefter går spillet videre til 2. fase (bemærk, at deltagerne IKKE skal tage sine brikker/papirstykker af, når fase 1 er slut. I 2. fase fortsætter man, hvor man slap – men nu gælder det om at få to hele talrækker dækket af brikker/papirstykker horisontalt, hvor der igen råbes ”Banko!”. Derefter starter 3. og sidste fase, som handler om at afdække samtlige tal på ens spilleplade for igen at råbe ”Banko!”.

Herefter er det op til arrangøren at vurdere, om spillet bør fortsættes, indtil næste spiller rammer en fuld plade, eller om spillet skal starte forfra.

OBS: Det kan være en god motivationsfaktor at have præmier klar, til når deltagerne har råber ”Banko!”.

Læs linjen fra en julesang op

En anden sjov og hyggelig leg er den såkaldte ”læs en linje fra en julesang op”. På forhånd har arrangøren af indslaget skrevet julesange ned, som er hemmelige for resten af selskabet.

Indslaget går helt konkret ud på, at selskabet deles i to eller flere hold. Først starter arrangøren af legen med at læse den første sætning op af en kendt julesang. Herefter er det op til holdet at gætte, hvilken julesang, sætningen stammer fra. Gætter holdet ikke den rigtige julesang efter at have hørt den første sætning, læses næste sætning op. Tilsvarende falder pointene, holdet opnår ved et rigtigt svar, jo mere der læses op.

Når sangen er gættet, er det det næste holds tur til at gætte en kendt julesang.

Det hold, der har flest point, når alle sangene er gættet, har vundet.

Oplev en tryllekunstner

Er man på udkig efter en anderledes underholdningsform, anbefaler vi at booke en tryllekunstner. Trylleri er altid et kæmpe hit til julefrokoster, da det er med til at sætte gang i festen og tilføre et friskt pust.

Tryllekunstneren har for vane at inddrage sit selskab, hvilket giver julefrokosten en mere nærværende og personlig karakter.

Book en tryllekunstner her.

Lav et awardshow

Indslaget er genialt til at snakke om alt det gode/sjove/underlige/pinlige, der er sket i det forgangne år.

Legen går ud på at uddele en række priser. Priserne kan eksempelvis være:

 • Det sjoveste grin
 • Det pinligste øjeblik
 • Den største bommert

Her er det muligt både at have valgt de nominerede på forhånd, eller snakke sig frem til de nominerede til selve julefrokosten. Legen er ekstraordinær god til netop den private julefrokost, da det som regel er mennesker, der i forvejen kender hinanden aldeles godt.

Indslaget garanterer at få ”catchet op” på året, der er gået, og selskabet vil utvivlsomt få grint en masse.

Konkurrence

Det er altid sjovt både at deltage og være vidne til fysiske konkurrencer. Til en privat julefrokost er det oplagt, for at få gang i selskabet, at lave en form for konkurrence.

Konkurrencen kan indeholde en masse små opgaver, som gæsterne skal deltage i og løse (evt. på tid). Disse konkurrencer fungerer bedst, hvis deltagerne opdeles i hold. Hvert hold vælger en repræsentant, de mener kan klare opgaven, når den er læst højt.

Det kan være opgaver som:

 • Hvem kan have flest ostepops i munden på samme tid?
 • Hvem kan hurtigst drikke en øl?
 • Hvem kan hurtigst binde sine snørebånd?
 • Hvem kan lave flest mavebøjninger?

Med små konkurrencer skærpes selskabets fokus – samtidig giver opgaverne altid et godt grin.

Imitér en profil

Indslaget er altid underholdende for de deltagende, som skal imitere en person (som alle kender) i en bestemt passage under julefrokosten. Det kan være tidsbestemt eller i en periode (under maden, før maden, efter maden osv.).

Når indslaget er afsluttet, er det op til den resterende det af selskabet at komme med bud på, hvem personen har imiteret.

Hvis det er for svært at imitere personer eller finde på dem, kan eksempelvis dyr komme i spil.

Leg ”Det perfekte minut”

Legen baserer sig på at konkurrere i mærkværdige og noget underlige konkurrencer. Alle runder har en tidsbegrænsning på 1 minut (deraf navnet ”Det perfekte minut”).

Igen kan selskabet opdeles i to eller flere hold, som skal dyste imod hinanden i forkskellige dicipliner.

Diciplinerne kan være:

 • Del hurtigst en bunke M&M’s op i farver
 • Stabel pastaskruer ovenpå hinanden
 • Spis et stykke rugbrød hurtigs
 • Find selv på mange flere

For at afgøre vinderholdet, kan et pointsystem indføres.

Helium og jokes

Dem, der har prøvet at inhalere helium, for derefter at høre sin egen stemme, kender underholdningsværdien af dette indslag.

Op til julefrokosten anskaffer arrangøren sig en masse heliumballoner. Heliumballonernes antal skal, så vidt det er muligt, minimum være lig med gæsteantallet (indholdet af en enkelt heliumballon bliver hurtigt suget ud, da effekten af helium kun påvirker lyden i ganske få sekunder).

Legen går helt simpelt ud på at inhalere indholdet af en heliumballon, hvorefter en joke fortælles. Alternativt kan jokes være noteret på et stykke papir på forhånd, så den pågældende deltager, ikke er nødsaget til at finde på en joke her og nu. Det lyder måske simpelt, men dette indslag er ofte garant for de allerstørste grin!

Selskabslege

Selskabslege

Der findes rigtig mange sjove selskabslege. Derfor er problemet ikke at finde nogle sjove selskabslege, man kan bruge. Det handler

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning