Foråret er i Danmark blevet synonymt med konfirmationer. Det er blevet tiden, hvor unge mennesker står smilende foran de danske kirker i lidt for store jakkesæt og lidt for struttende, hvide skørter.
Særligt hvis man selv er forælder til et ungt menneske, oplever man nok at blive inviteret til en hel del konfirmationer hos vennepar eller nære familiemedlemmer. Selvom man synes man er kommet ud af den periode eller bare ikke er blevet inviteret til nogen konfirmationer, kommer man dog gerne til at sende et par hilsner til nogle unge konfirmander. Det kan for eksempel være, hvis man er ven af familien. Så er det ikke sikkert, at man er blevet indbudt, men man sender alligevel en lille hilsen sammen med en lille pengegave.
1. Lav en standardhilsen
Det er bestemt ikke alle de konfirmander, man ender med at sende hilsner ud til, som man har et lige nært eller kærligt forhold til. Hvis man knap nok kan sætte et ansigt på konfirmanden, men alligevel gerne vil sende en hilsen afsted, kan det altså være fint med en ganske almindleg standardhilsen. Den skal bare indledes med kære for så at ønske den unge konfirmand en god dag. Så rammer man aldrig helt forbi:
Kære x. Jeg håber at du har haft det godt på din store dag. Du ønskes godt helt i fremtiden. Kærlig hilsen x.
2. Den personlige hilsen til konfirmanden
Omvendt kan det også være, at du har haft rigtig meget at gøre med den unge konfirmand. I så fald bør du tage afsæt i noget af alt det, I har oplevet sammen, eller som du respekterer ved det unge menneske:
Kære x. Kan du huske da vi…? Det glemmer jeg aldrig. Fortsæt med at være… Kærlig hilsen x.
3. En hilsen fyldt med livsvisdom
Konfirmationen er populært sagt det tidspunkt i et ungt menneskes liv, hvor de går fra børnenes til de voksnes rækker. Derfor er det heller ikke helt dumt at lave en hilsen fyldt med livsvisdom til det unge menneske.
Kære x. En fugl i hånden er bedre end 10 på taget. Kærlig hilsen x.
4. En hilsen med et citat
Efter samme tankegang som med den forrige ide, kan det også være en ganske god ide at inkludere et citat fra en film eller en bog, som konfirmanden godt kan lide.
5. Den religiøst prægede hilsen
Konfirmationen er trodsalt et kristent ritual, og det ses også stadig sådan af mange. Er både du og konfirmanden kristne, giver det selvfølgelig også ganske god mening at gøre sin hilsen til konfirmanden præget af dette.
Kære x. Må Gud velsigne dig og din familie. Med kærlig hilsen x.
6. Den sjove hilsen
Har du mod på det, kan du med fordel også være sjov i din hilsen. Det vil med garanti få din hilsen til at blive husket.
7. En hilsen med et kompliment
Man kommer langt med komplimenter. Det er også tilfældet her. Har du bemærket noget godt ved konfirmanden, må du gerne nævne det i din hilsen:
Kære x. Fortsæt med at smile dig gennem verden. Du er pæn, når du smiler. Kærlig hilsen x.
8. Standardhilsen 2
Du kommer nok til at sende flest standardhilsner. Derfor gør det heller ikke noget at variere på den:
Kære x. Tillykke med konfirmationen. Venlig hilsen x.
9. Standardhilsen 3
Kære x. Må du have en velsignet dag og et lykkeligt liv. Venlig hilsen x.
10. Lav en blanding
Det bedste er dog nok, at du laver en blanding der passer til dig og den konfirmand, der skal modtage den.