60 års fødselsdag

60 års fødselsdag

60 års fødselsdag – find ideer og sjov til invitation, taler, underholdning og meget mere her!

På trods af, at man fylder 60 år, så behøver ens fest dog ikke at være kedelig. Man sagtens afholde en festlig og energisk fest, hvor både venner og familie er samlet. Hvis du skal afholde en sjov og festlig fest, så er der dog mange variabler, der skal gå op i en højere enhed. Derfor skal du også forberede din fødselsdag i god tid.

Invitation til 60-års fødselsdag

Når du skal sende invitationer ud til din fødselsdagsfest, kan du gøre det på flere måder. Hvis du foretrækker at sende fysiske kort ud, kan de købes i en hobbyforretning eller laves selv. Laver du dem selv, så kan du med fordel bruge et billede af dig selv fra dine unge dage, da det vil sætte et smil på læberne hos dine gæster.

Hvis du gerne vil sende en lidt anderledes invitation ud, så kan du bl.a. lade dig inspirere af denne tekst:

Kære (Navn),

D. (dato) er det hele 60 år siden, at et vidunder kom til verden. Derfor vil det glæde mig at se dig d. (dato) til fest.

Hotel D’Angleterre… var desværre optaget, så vi hygger os på denne adresse i stedet for: (adresse her)

Festen kommer til at foregå kl. (tid), og menuen lyder som følgende:

Forret: Escargots à la Bourguignonne

Hovedret: Saltimbocca alla Romana

Dessert: Crepez Suzettes

Ved I sikkert ikke, hvad er, og kan I sikkert ikke lide, så jeg bikser noget andet sammen.

Rasmus Seebach… skal desværre spille et andet sted, så jeg tænder for en højttaler i stedet.

Smoking og kjole… passer ikke rigtigt til denne begivenhed, så kom bare, som I lyster.

Kærlig hilsen,

(navn)

S.U. Seneste d. (dato) på tlf: (telefonnummer)

Underholdning og sjov til en 60-års fødselsdag

60 års fødselsdag sjov

Hvad enten du selv skal afholde en fødselsdagsfest, eller du blot skal være med som gæst, kan du bistå med underholdning i løbet af aftenen. Det kan være i form af et festligt indslag, men det kan dog også være i form af en sang eller en tale. I denne sammenhæng er der heldigvis et bredt spektrum af forskellige muligheder.

Festlige indslag

Hvis du ønsker at byde ind med et festligt indslag, så husk på, at gennemsnitsalderen selvfølgelig er en kende højere til en 60-års fødselsdag, end til en 30-års fødselsdag. Derfor er det en god idé at vælge et indslag, der ikke er for energisk, men som fortsat bidrager positivt til dagen. Heldigvis er mulighederne mange for dette.

Når du skal vurdere, hvorvidt et festligt indslag er ideelt, så kig på de indbudte og vurdere, om det ville falde i god jord. Du kan altid lave en quiz om fødselaren, da det er et indslag, der altid vil være populært. Du kan dog også lave en konkurrence i, hvem der hurtigst kan spise en flødebolle uden at bruge hænderne el.lign.

Sang

En god sang er altid et hit. Det er nemlig et indslag, der får inddraget alle gæsterne. Hvis der er en toastmaster til festen, skal du koordinere dit sangindslag med ham eller hende. En sådan sang skal være personlig, hvorfor den skal være skrevet med fokus på fødselaren. I denne sammenhæng er der flere ting, du kan fokusere på.

Den skal handle om fødselaren, men foruden dette, så er der frie rammer. Det kan være en sang, hvor der er fokus på sjove og pinlige historier, en sang, der handler om jeres første møde, eller noget helt tredje. Når du skal skrive en sang til en 60-års fødselsdag, så er det vigtigt at skrive ud fra en melodi, som de fleste kender.

Tale

Det er ikke alle, der føler, at de er gode nok til at få sagt de ting, de gerne vil have sagt i hverdagen. Derfor er der mange, der vælger at give udtryk for deres følelser, når de holder en tale ved en større begivenhed, som fx en 60-års fødselsdag. Derfor er der også mange, der gerne vil have lov til at holde en tale på en sådan dag.

I en sådan tale skal der være fokus på at udtrykke dine følelser for ham eller hende, der har fødselsdag. Det er dog lige så vigtigt, at du sørger for at opbygge en tale, der er fyldt med historier og anekdoter. Hvis du ikke gør det, så kan det hurtigt blive en tung og kedelig tale. Derfor er det også meget vigtigt at huske på.

Pynt til en 60-års fødselsdagsfest

Hvis du skal holde en 60-års fødselsdag, så skal der selvfølgelig være pyntet op. Der er dog stor forskel på, hvordan man har lyst til at pynte op. Uanset dine præferencer og ønsker, så er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med pynten. Det skal kunne ses, at du er gået helhjertet ind i det, da det ellers virker lidt sløjt.

Heldigvis er det ikke specielt svært at pynte op til en fødselsdagsfest. Mange vælger blot at pynte op med traditionel pynt. Det er en festlig pynt, der i høj grad er præget af vores danske flag. Det er dog ikke alle, der synes, at det er sjovt. Hvis man gerne vil skille sig lidt ud med sin pynt, så kan man sagtens gøre dette.

Det vigtigste er, at du ikke går på kompromis. Du skal ikke pynte halvhjertet op. Det er bedre at undlade at pynte op, hvis ikke du er villig til at gøre det helhjertet. Det er vigtigt, at du er klar over, at det har meget at skulle have sagt, at du pynter ordentligt op. Det har nemlig stor relevans i forhold til festens stemning.

Citater til en 60-års fødselsdag

Hvis du gerne vil bruge et citat, når du skriver invitationer, takkekort eller du som gæst skal skrive en hilsen til fødselaren, så kan du få lidt inspiration herunder.

  • ’Alle ønsker at leve længe, men ingen ønsker at blive gamle.’
  • ’Jo ældre man bliver, des sjovere bliver livet.’
  • ’Kvinder er som en god vin; de bliver kun bedre med tiden.’
  • ’At blive gammel er en dårlig vane, som en travl mand ikke har tiden til.’
  • ’Ungdommens synder må betales i alderdommen.’
Hvad er Eventguru?
-Vi er glade for du spørg!

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt?
Hos Eventguru har vi samlet et bredt udvalg af landets dygtigste kunstnere indenfor festunderholdning, festmusik, bryllupsmusik, tryllekunstnere og meget mere! Vi har gjort det super let og hurtigt at finde artister, der matcher præcist dine ønsker. Du kan dernæst gratis og uforpligtende kontakte og få et tilbud fra artisten direkte.

Find fantastisk underholdning eller festmusik!
ideer til 60 års fødselsdag

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning