Takkesang til konfirmation

konfirmation takkesang

Takkesang konfirmation – hvordan laver man en god takkesang?

Konfirmationen er på mange måder en meget dansk tradition. Det er ideen bag den sådan set på ingen måde. Ideen om at have et overgangsritual fra barn til voksen e nemlig på ingen måde en unik dansk tanke. Tværtimod er det en tradition, som går igen i næsten alle traditioner. Historien bag den danske tradition samt de mange traditioner, der er vedhæftet denne er dog helt særlige og er udtryk for en helt særlig dansk identitet. 

Derfor bør du skrive en takkesang

Det gælder blandt andet vores glæde for festsange, som i den grad kommer til udtryk, når vi fejrer konfirmationer. Til enhver konfirmation, må man altså som konfirmand som minimum forvente en og gerne flere festsange omhandlende den store dag og ens person. Som vi er blevet mindre og mindre kristne, handler konfirmationen nemlig stadig mindre om det der sker i kirken og stadig mere om den enkelte konfirmand. Det er da netop også den enkelte unge konfirmand, der bliver lagt et pres på, når denne lige pludselig skal sige tak for dagen.

Det er nemlig endnu en af de traditioner, der er behæftet konfirmation, og som de færreste vil lade gå ubemærket hen, hvis ikke disse indtræder. Nogle vil ligefrem mene at det er ubehøvlet, hvis konfirmanden ikke vælger at takke for dagen på den ene eller den anden måde. Sagen er bare, at de er de færreste 12 årige drenge eller piger, som er særligt begavede til at lave taler, eller som har det særligt godt med at holde en tale i det hele taget. Hvis man alligevel gerne vil igennem traditionen, kan det derfor være en fin ide som konfirmand at lave en takkesang konfirmation. En takkesang konfirmation kan nemlig sige nogenlunde det samme eller endda mere end en eventuel tale ville kunne sige. Derudover fjerner den også presset fra den enkelte unge konfirmand og lader i stedet alle de indbudte om at udføre sangen.

Gør den nem og god at synge

Netop derfor er det dog også vigtigt, at man har den nemme udførsel i baghovedet til hver en tid, når man skal lave sin takkesang konfirmation. Det betyder blandt andet, at man bør lade sin takkesang konfirmation gå på en letgenkendelig melodi. På den måde undgår vi den lidt for fulde onkel, der konstant synger falsk eller helt glemmer melodien. I en kælder sort som kul er bare dejligt nem og går aldrig af mode. Så kan man godt synes, at det er meget traditionelt, men hvis man har en godt konstrueret og sød tekst, bør man slet ikke bekymre sig om den slags. Meget værre er det nemlig, hvis for eksempel rimene eller versefødderne ikke passer. Det kan nemlig gøre sangen fuldstændig umulig at synge.

Hvad sangens indhold angår, er der selvfølgelig også et par ting, man bør huske. Det er selvfølgelig en takkesang konfirmation, og derfor bør man også huske at sige tak til alle der tænkeligt kan takkes. Det vil altså være gæsterne for gaverne og deres tilstedeværelse, din forældre for festen og måske endda Gud.

Læs mere om konfirmationen på konfirmationstid.dk.

Hvad er Eventguru?
-Vi er glade for du spørg!

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt?
Hos Eventguru har vi samlet et bredt udvalg af landets dygtigste kunstnere indenfor festunderholdning, festmusik, bryllupsmusik, tryllekunstnere og meget mere! Vi har gjort det super let og hurtigt at finde artister, der matcher præcist dine ønsker. Du kan dernæst gratis og uforpligtende kontakte og få et tilbud fra artisten direkte.

Find fantastisk underholdning eller festmusik!

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning