50 års fødselsdag

50 års fødselsdag

50 års fødselsdag – ideer og sjov til alt til fødselsdagen

Skal du afholde en 50-års fødselsdag? Eller kender du en fødselar, der fylder 50 år? Det er en stor ting at fylde 50 år, for det betyder, at man har været i live i et halvt århundrede. Derfor er det også en fødselsdag, der er værd at gøre lidt ekstra ud af. Det er gældende, uanset om du skal deltage i eller afholde en 50-års fødselsdag.

I denne artikel finder du en lang række gode tips og tricks ift. stort set alt, der har med en 50-års fødselsdag at gøre. Hvad end du skal deltage i eller selv skal afholde en fest i forbindelse med en 50-års fødselsdag, kan du her på siden finde alt, hvad du har brug for at vide. Det inkluderer alt fra tips om invitationer til indslag.

Invitation til en 50-års fødselsdag

Det første skridt til enhver fest, er at sende en invitation afsted. Det er ikke alle, der tænker over det, når de selv skal lave en invitation, men faktisk har den meget at sige for festen og gæsterne. Hvis man modtager en kedelig og tør invitation, så får man ikke den samme lyst til at rydde sin kalender i den pågældende weekend.

Derfor er det også en god idé, at du sørger for at gøre lidt ekstra ud af dine invitationer. Det kan gøres på op til flere måder. Det handler derfor om at finde ud af, hvordan du kan få dine invitationer til at skille sig ud fra mængden. Der er dog nogle praktiske ting, der skal være med på din invitation, som du derfor skal huske:

 • Du skal huske at skrive dato og tid for din fødselsdagsfest
 • Du skal huske at skrive stedet for din fødselsdagsfest
 • Hav også altid en Svar senest-dato for dine gæster

Hvis blot du husker ovenstående, så er resten af invitationens udformning og opbygning op til dig. Det er dog en god idé at gøre den humoristisk og indbydende. Noget af det bedste i en sådan sammenhæng, er hvis du kan lave sjov med dig selv. Der er intet bedre end selvironi, hvorfor det altid fungerer på en invitation.

Indslag og underholdning til 50-års fødselsdag

Der er en del ting, der skal planlægges, når man skal holde en 50-års fødselsdag. Der er mange, der går i gang med at finde festlokale, bestille mad, købe vin mv. Det er vigtige aspekter af enhver fødselsdagsfest, men der er også andre aspekter, der er vigtige. Bl.a. er det vigtigt at tænke på underholdning og indslag til din fest.

Heldigvis findes der et væld af forskellige indslag, der kan bruges til en 50-års fødselsdagsfest. Derfor kan du også finde flere selskabslege og indslag, der passer til dine ønsker og din fest. Da der er så mange forskellige at vælge mellem, er det dog en god idé, at du først stiller dig selv en række opklarende spørgsmål om festen:

 • Hvor mange gæster har du inviteret med til din fest?
 • Kender alle folk hinanden på forhånd?
 • Hvad er den primære aldersgruppe til festen?
 • Kommer venner og familie med kærester og ægtefæller?

Når du har svaret på disse spørgsmål, så er det en del nemmere at vurdere, hvilken type lege og indslag, der egner sig bedst til din fest. Derfor er det en god idé at gøre det som noget af det første. Dernæst kan du blot tage et kig herunder, hvor du præsenteres for en række forskellige lege og indslag.

Find mange flere sjove indslag til 50 års fødselsdagen i vores STORE artikel underholdning til 50 års fødselsdag.

Lav en quiz på Kahoot

Hvis der er et indslag, der altid fungerer til en fest, så er det en quiz. Det er der mange, der enige om. Der er dog også mange, der tror, at det er et stort arbejde at lave en sådan quiz. Det behøver det dog ikke at være, da du blot kan lave den på Kahoot. Hvis du gør det, så er det både nemt for dig at lave den og afvikle den.

Det er op til dig selv, hvad emnet skal være til denne quiz, men da det er en fødselsdagsfest, er det oplagt, at det er en quiz om dig, der er fødselar. Her er det dog en god idé at tilpasse sværhedsgraden, så der er noget, alle kan svare på. For at Kahoot skal fungere, kræver det dog at dine gæster har deres smartphone med sig.

Hvorfor rejser gæsterne sig?

Her er der også tale om en rigtig sjov leg. Det er en leg, hvor det er fødselaren, der kommer i fokus. Det er en leg, der ofte ses ved fødselsdagsfester, da den passer rigtig godt hertil. Det er en simpel leg, om end den kræver en smule forberedelse. Før festen skal der nemlig laves nogle sætninger på et stort A3-ark el.lign.

Det skal dog ikke være fødselsdagen, der skal laves disse sætninger, hvis det er ham eller hende, der skal en tur i den varme stol. Nogle af de sætninger, der kan bruges, kunne fx være:

 • Alle der har kendt fødselaren hele livet skal rejse sig op
 • Alle der er i familie med fødselaren skal rejse sig op
 • Alle der har dyrket sport med fødselaren skal rejse sig op

Fødselaren skal placeres på midten af gulvet, uden at kunne se de skilte, der vises til de øvrige gæster. Når der er blevet vist et skilt med en sætning, og folk har rejst sig op, så er det fødselarens opgave at gætte, hvad de alle har tilfælles. Det er en rigtig sjov leg, som med garanti vil give gæster og fødselar et smil på læben.

Tale og sange til en 50-års fødselsdag

Hvis du gerne vil skrive en sang eller en tale til en fødselsdag, så kan det være svært at få skrevet noget ned om fødselaren. Det kan også være, at man rammer den velkendte skriveblokade. Derfor er det en god idé, at du til en start laver en brainstorm. Her skal du blot skrive alt ned, du kan komme i tanke om, om fødselaren.

Du kan bl.a. vælge at tænke i de følgende baner:

 • Er fødselaren et A- eller B-menneske?
 • Har fødselaren en eller flere sjove eller unikke hobbyer?
 • Hvad er fødselarens livret?
 • Har fødselaren gjort nogle pinlige ting i løbet af sit liv?
 • Har du andre sjove historier, der involverer fødselaren?

Det bliver en del nemmere, hvis du tænker i disse baner. Inden du ved af det, så har du fyldt et helt dokument med gode stikord. Det er disse stikord, der skal fungere som et fundament for resten af dit skrivearbejde. Du kan sagtens fortsat gå i stå, når du skriver, men sker det, så kan du blot vende tilbage til dine stikord.

Hvis I vil have lidt mere inspiration til hvordan man holder en ordentlig 50 års fødselsdag, så bare se hvordan Kronprins Frederik blev fejret

Skriv det bedste kort til 50 års fødselsdagen her.

Husk den gode menu til fødselsdagen

Til 50 års fødselsdagen skal man også have styr på den gode mad og nogle lækre retter. Mange vælger en tre retters menu og hvis man vælger at holde ens fest på en restaurant vil der ofte vil være taget hånd om dette, men hvis man i stedet vælger at holde det andet sted skal man måske have mad ude fra. Her kan man bruge en side som madkataloget.dk til at få et klart og simpelt overblik over de mange og dygtige leverandører, der klarer maden til alle slags begivenheder.

Pynt til en 50-års fødselsdag

Hvis man skal afholde en fødselsdagsfest, så skal der naturligvis også være styr på pynten. Der er ikke noget, der er direkte korrekt eller forkert i denne sammenhæng. Derfor er det op til dig selv at vurdere, hvordan du ønsker at pynte op. Uanset hvad, så er det dog vigtigt, at du ikke går på kompromis med pynten.

Der er især én ting, der har noget at sige i forhold til festens stemning, og det er dit valg af pynt. Hvis du blot er gået halvhjertet ind i det, så kan dine gæster også mærke det. Det vil medføre, at stemningen ikke bliver helt så festlig. Det er selvfølgelig noget, du skal sørge for at undgå.

Hvad er Eventguru?
-Vi er glade for du spørg!

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt?
Hos Eventguru har vi samlet et bredt udvalg af landets dygtigste kunstnere indenfor festunderholdning, festmusik, bryllupsmusik, tryllekunstnere og meget mere! Vi har gjort det super let og hurtigt at finde artister, der matcher præcist dine ønsker. Du kan dernæst gratis og uforpligtende kontakte og få et tilbud fra artisten direkte.

Find fantastisk underholdning eller festmusik!
50 års fødselsdag

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning