Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her

Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne er nemlig glade for at synge, når noget skal fejres. Til dette formål bruger de ofte lejlighedssange. Det er sange, der er tilpasset helt eller delvist til anledningen. Det gør sig gældende, hvad end det er en konfirmation, bryllup, fødselsdag e.l.

Faktisk er det en dansk fest- og sangdigtningstradition, der har været udbredt i mange år. Det er pointen, at sangen skrives specifikt til en bestemt begivenhed for en bestemt person, par eller gruppe. Den skrives typisk af familie eller venner. Idéen er nemlig, at det skal være en personlig sang, hvorfor det kræver en vis indsigt.

Find gode lejlighedssange her

Vi har samlet alle de gode lejlighedssange og sjove festsange i denne store liste som du finder her!

Du kan finde flere festsange her.

Man behøver ikke at skrive en lejlighedssang selv

Til trods for, at det lyder således, når du læser teksten herover, er man faktisk ikke nødt til at skrive en sådan sang selv. Det er ikke alle, der føler, at de er i stand til at få skrevet en god sang. Derfor er det også muligt at få en dygtig sangskriver til at skrive den. Der er dog mange, der vælger at skrive sangen på egen hånd.

Hvis man skal lade en sangskriver stå for at skrive sangen, kræver det at han eller hun får en række stikord at skrive ud fra. Det skal blot være stikord, der beskriver personen, vedkommendes liv m.m. Ud fra disse stikord skrives en sang med afsæt i en allerede udvalg melodi, hvorfor man også selv kan få lov til at vælge melodien.

Derfor er det en god idé at vælge en lejlighedssang, som de fleste kender. Ved at vælge en nem, kendt melodi er der bedre chancer for, at du kan få alle gæster til at synge med. Det er selvfølgelig vigtigt, da det er det, der er idéen med en fællessang. Af denne grund bør man også tage sig god tid til at overveje melodien.

Ses ofte til konfirmationer, bryllupper og lignende

En lejlighedssang kan i bund og grund bruges til enhver type fest. Det er dog især til større fester, at man ser sådanne sange. Af denne grund er det også ofte til konfirmationer, bryllupper, jubilæer m.m., at du oplever, at folk har skrevet sange. Du har med garanti selv været med til at synge massevis af disse sange.

Skal du skrive en sang, der skal synges ved et bryllup, er det vigtigt, at det er en sang, der bærer præg af, at det er et bryllup. Det samme er gældende, hvis det er en konfirmation. Her er der fx mange, der vælger at få med i sangen, at konfirmanden er trådt ind i de voksnes rækker, at de ikke længere er børn osv.

Der er dog ikke nogen egentlige regler, når det kommer til lejlighedssange. Derfor er det også op til dig selv, hvad du ønsker at inkludere i sangen. Det vigtigste er dog, at det er tydeligt, at det er en sang, der byder på et personligt præg. Jo mere personlig sangen er, des bedre er det typisk også.

Lejlighedssange har været en del af danske fester i mange år

Lejlighedssange er bestemt ikke en ny ting. Tværtimod har lejlighedssange været en del af danske fester i en lang række år. Derfor er det også de færreste, der ikke kender til sangene, om end det ikke er alle, der rent faktisk er bekendt med, at de hedder lejlighedssange.

I moderne tid er lejlighedssange dog ikke nær så populære, som de har været før i tiden. Det betyder ikke, at de ikke længere bruges, men derimod blot, at det ofte kun er ved større begivenheder, at man oplever det. For nogen er det en skam, for andre er det fint, at det holdes til de større fester.

bryllupsinvitation

Bryllupsinvitation

Bryllupsinvitation – 5 eksempler på teksten til bryllupsinvitationerne Bryllupsinvitationen er det første indblik, jeres gæster får i, hvordan I vil

Læs mere »
atombryllup

Atombryllup

Atombryllup – Find spørgsmålene til atombryllup her. Et ægtepar kan fejre atombryllup, når de har været gift i 75 år.

Læs mere »
brudens tale

Brudens tale

Det er ikke til ethvert bryllup, at bruden holder en tale. Hvis hun gør, er det ifølge den traditionelle talerække

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning