Sjove festsange

sjove festsange

Sjove festsange

Festsange kan være mange ting. Det kan være alt fra en drukvise til en sjov fødselsdagssang. De fleste sætter det dog i forbindelse med underholdende sange, der kan synges i fællesskab til enhver fest. Er det noget, der også lyder rigtigt i dine øre? I så fald kan du her på siden finde en række sjove festsange.

Naturligvis er det ikke alle, der helt forstår sig på dette. Hvorfor skulle man dog sidde og synge i kor, hvis man blot kan tænde for anlægget? Det ændrer dog ikke på, at der ikke meget, der kan skabe stemning på samme måde som lidt fællessang. Skal du selv holde fest, skader det derfor ikke at sørge for en sjov festsang.

Er det derfor, du er havnet på denne side, finder du herunder et par eksempler på festsange. Der er naturligvis også mulighed for at sikre sin egen, men det er ikke alle, der har mod på dette. Hvis du har det, er der nederst i denne artikel en række gode råd til at skrive din egen festsang – der er nemlig flere ting, du skal huske.

Oversigt over sjove festsange

Hvis ikke du har lyst til at skrive din egen festsang, så kan du blot bruge en af dem, du finder herunder. Du er naturligvis ikke forpligtet til at skrive din egen festsang, hvorfor der ikke er nogen skam ved at bruge en, der er fundet på nettet. Faktisk er det ofte den bedste løsning, da de er skrevet af dygtige sangskrivere.

Den sjove fødselsdagssang

Melodi: ’Se den lille kattekilling’

1.

(Navn), vi begriber ikke, at vi sagde ja,

til at komme her og hænge på din fødselsdag.

Det er ikke særlig morsomt, her at være gæst.

Alle ved, hvordan det er, hver gang du holder fest.

Maden som man får at spise, er en ond gang biks.

Du kunne lige så godt have serveret hø og tørre kiks.

Vinen har du købt på tilbud, den sag er klar.

Et par kroner højst per flaske du vel givet har.

Her er så sandelig blevet sparet, det kan vi forstå.

Blev vi blot indbudt, for at du en gave kunne få?

2.

Festen er så kedelig, at klokken går i stå,

mon det varer længe, inden vi hjem igen kan gå?

Kig på dine gæster, hvor gaber de højt med flid,

de synes sikkert lige som vi, det her er spild af tid.

Alle I, der ikke sover, løft nu glasset høj,

selvom det er træls at sige skål med dette sprøjt.

Når vi så har drukket ud og givet vores salut,

skulle du skynde dig og sige, at festen den er slut.

Hvis vi skynder os, så kan vi nemt nå hjem og se,

sidste krimifilm de sender i TV.

Den sjove drikkevise

Melodi: ’Et bryggeri’

1.

Et bryggeri, et bryggeri,

det er et hus med bajer i.

Og er der ingen bajer i,

så er det ej et bryggeri.

Et bryggeri, et bryggeri,

det er et hus med bajer i.

2.

En horekasse, en horekasse,

det er et sted hvor man får en masse.

Får man ikke nogen masse,

så er det ej en horekasse.

En horekasse, en horekasse,

det er et sted hvor man får en masse.

3.

En giftering, en giftering,

det er et hul med hår omkring.

Og er der ingen hår omkring,

så er det ej en giftering.

En giftering, en giftering,

det er et hul med hår omkring.

Hvordan skriver jeg selv en sjov festsang?

Hvis du gerne vil skrive din egen festsang, skal du være opmærksom på, at det ikke er nogen nem opgave. Du stiller – tværtimod – dig selv over for noget af en opgave. Det betyder ikke, at det ikke er muligt at skrive din egen festsang, men nemt bliver det ikke. Slet ikke, hvis det ikke er noget, du har erfaring med på forhånd.

Når det er sagt, er der dog en række gode råd, der kan gøre det lidt nemmere for dig. En stor del af at skrive en god festsang handler om melodien. Det er sjældent, at det er vigtigt, at teksten er noget særligt, hvis den blot skal skråles til en fest. Det kan du eksempelvis også se på den drikkevise, der står skrevet herover.

Derfor er det ikke teksten, der er det vigtigste. Du skal selvfølgelig stadig forsøge at få den til at give mening, og gerne have rim, som du kan se i den første tekst herover. Samtidig må den også meget gerne være sjov, da det er en festsang. Skal den synges senere på aftenen, må teksten også gerne gå til grænsen.

Hvordan vælger jeg en god melodi til min sang?

Er du fast besluttet på, at du ønsker at skrive din egen sang? I så fald bør du starte med at finde en melodi til den. Det gør det nemlig meget nemmere, da det betyder, at du har noget at skrive med afsæt i. Det har du ikke, hvis du bare går i gang med at skrive teksten. Gør du det, ender du typisk med at skulle tilpasse den.

Der findes et hav af melodier, der kan bruges til dette formål. Det skal dog helst være en kendt melodi, så du kan få flest muligt til at synge med. Derfor er der også mange, der vælger at bruge melodien fra børnesange. Melodierne hertil er nemlig ofte simple, samtidig med, at de også er kendt af langt de fleste.

Hvad bruger man en festsang til?

Du kan bruge en festsang til flere ting. Sjældent har sangen dog et egentlig formål, andet end at skabe en god stemning ved festen. Derfor skal du også enten vælge eller skrive din festsang med henblik på dette. Derfor skal den være munter, humoristisk og energisk, så den kan sætte gang i festen.

I langt de fleste tilfælde er der blot tale om en forholdsvis kort sang, som hurtigt kan læres. Endvidere er det også meget almindeligt, at der bliver inkluderet en form for skål- eller drikkepauser. Det er dog op til hver person eller hvert selskab at vurdere, hvorvidt dette skal inkluderes eller ej.

Hvad er Eventguru?
-Vi er glade for du spørg!

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt?
Hos Eventguru har vi samlet et bredt udvalg af landets dygtigste kunstnere indenfor festunderholdning, festmusik, bryllupsmusik, tryllekunstnere og meget mere! Vi har gjort det super let og hurtigt at finde artister, der matcher præcist dine ønsker. Du kan dernæst gratis og uforpligtende kontakte og få et tilbud fra artisten direkte.

Find fantastisk underholdning eller festmusik!

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning