Festlege

festleg

Der findes mange festlege, der kan samle festens deltagere, og skabe mange sjove stunder. Der findes faktisk så mange forskellige festlege, at det er svært at vælge, hvad man skal begive sig ud i, hvis man har et ønske om at arrangere en række festlege.

Hvis det også er noget, du har svært ved, så er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du nemlig finde hele fem forskellige lege, der egner sig til de fleste fester. Derfor vil der også være flere af disse lege, der er noget for dig og for din fest.

1. De forbudte ord

En leg behøver ikke at være avanceret, for at være sjov. Faktisk er det ofte de simple lege, der er sjovest. Hvis du gerne vil lege en helt enkel leg til en fest, så er ’De forbudte ord’ et godt bud. Det er en leg, der går ud på at lave en liste over ord, der er forbudte at sige i løbet af aftenen, og som udløser en straf, hvis de siges.

Der er ikke nogen regler for, hvad det må være for nogle ord. Derfor er det helt op til jer selv at vurdere dette. Det er dét, der er med til at gøre legen sjov. Det betyder, at I sagtens kan bruge ord, som I ofte bruger, når I snakker sammen. Det er også op til jer selv, hvor stor en straf, der skal være, når I siger et forbudt ord.

2. Ryg mod ryg

Igen er der tale om en simpel leg. Det er nemlig typisk dem, der er bedst. Det er en leg, der kræver, at der er to personer, der sætter sig med ryggen mod hinanden. Nu skal de to personer stilles en række spørgsmål. De skal række hånden op, hvis de mener, at der er tale om et spørgsmål, der passer godt til dem.

Et spørgsmål kan fx være ’Hvem bruger flest penge?’. Hvis man mener, at man er den person, der bruger flest penge, så skal man række hånden op. Mener man, at det er den anden person, så skal man lade være med at række sin hånd op. Det er ikke en leg, der vil have en decideret vinder, men den vil byde på masser af sjov.

3. Hvorfor rejser personerne sig?

Dette er en leg, der kræver, at de personer, der er med til festen, har et vist kendskab til hinanden. Har de det, så er det ikke en svær leg. Man skal vælge en person, der skal vende ryggen til resten af selskabet. Når han eller hun har gjort det, så skal der vises et skilt el.lign. til resten af gæsterne, der sidder ved bordet.

På dette skilt kan der fx stå: ’Alle der har gået til fodbold’. Nu skal ham eller hende, der er blevet bedt om at vende sig rundt, vende sig tilbage. Det er nu hans eller hendes opgave at gætte, hvad de personer, der har rejst sig op, har tilfælles. Det er dog især en leg, der er sjov, hvis man er en del gæster med til festen.

4. Gæt en person

Hvis du i stedet er på jagt efter en leg, der egner sig godt til en fest, hvor folk ikke kender hinanden helt så godt, så er dette et ideelt valg. Det er også en enkel leg, da man ikke skal bruge andet end papir, blyant og en stor skål. Hver gæst skal starte med at skrive en hemmelighed ned på en seddel og folde den sammen.

Dernæst skal alle sedler samles i en skål. Når det er gjort, så er der én, der starter med at trække en seddel fra skålen. Denne seddel skal nu læses højt, hvorefter det samlede selskab skal forsøge at finde ud af, hvem der har skrevet, hvad der står på sedlen. Det er en god måde at grine på, og at lære hinanden at kende på.

5. Musikquiz

Hvis der er noget, der altid er og vil være en succes til en fest, så er det en quiz. Hvis man gerne vil gøre det til en endnu sjovere quiz, så kan man vælge at lave en musikquiz. Det kan man gøre på flere måder, men det er dog nemmest, at man starter med at dele alle gæster op i to hold, der skal dyste mod hinanden.

Nu skal det første hold sende en deltager op, som skal have et par høretelefoner på. Nu skal der så afspilles en sang, som han eller hun skal forsøge at nynne til sit hold. Holdets opgave er at gætte, hvad det er for en sang, der bliver nynnet. Man kan vælge at sætte et stopur, som holdet har til at gætte flest mulige sange.

Det er det hold, der får gættet flest sange, når alle deltagere har været igennem, der vinder.

festlege

Drikkeviser

Drikkeviser – Find de bedste drikkeviser her Der findes et hav af sjove drikkeviser, der kan bruges til fester. Nogle

Læs mere »

Servietfoldning

Servietfoldning – 15 flotte ideer til servietfoldninger  Servietter byder sig flot ud til enhver lejlighed. Uanset om du skal have

Læs mere »
toastmaster

Toastmaster

Toastmaster – Hvad skal du huske som toastmaster? Hvis du er blevet udvalgt som toastmaster, så har du et stort

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning