Gæt og grimasser

gæt og grimasser

Gæt og grimasser er altid en rigtig sjov leg. Derfor er det også en leg, der passer til enhver fest. Du kan bruge den til alt fra julefrokosten til konfirmationen. Det skyldes især, at det er en leg, hvor man får lov til at opleve hinanden på slap line. Legen går nemlig ud på, at man får en række opgaver, som man skal forsøge at mime.

Regler til Gæt og grimasser

I og med, at det er en leg, som stort set alle leger, så er det også en leg, der findes i mange varianter. Der er dog især én variant, der er populær. Det er varianten med de følgende regler: Man skal starte med at skrive en masse sætning eller ord på små stykker papir, hvorefter alle deltagerne skal deles op i to hold.

Ét af holdene skal vælge en deltager, som skal trække et stykke papir. På dette papir står der en sætning eller et ord. Nu skal personen forsøge at mime, hvad der står på dette papir. Imens han eller hun mimer, skal hans eller hendes hold forsøge at gætte, hvilken sætning eller hvilket ord, der stod på det respektive stykke papir.

Der skal ikke være tvivl om, at der kan være stor forskel på sværhedsgraden af de forskellige sætninger og ord. Derfor er det en god idé, at man forsøger at aftaler en sværhedsgrad, inden man lader deltagerne lave sedler til skålen. Dertil skal der også laves en fast aftale om, hvor lang tid hver deltager har til at mime.

Sætninger til Gæt og grimasser

Det er ikke alle, der har nemt ved at finde på gode sætninger, der kan bruges til Gæt og grimasser. Derfor er det selvfølgelig også noget, som du kan finde inspiration til her på siden. Igen er det dog vigtigt at tage højde for, at der kan være stor forskel på sværhedsgraden af dem.

  • En mand taler i telefon, mens han kører på motorcykel
  • En hund går tur med et menneske i snor
  • En mand kommer gående på en landevej, og bliver ramt af en flyvende ko
  • En kænguru hopper på vejen, men glider i en bananskræl og dør
  • En hund og en kat er taget i Silvan, for at købe en havetraktor
  • En ko danser ballet med en Sombrero på
  • En gorilla diskuterer klimaforandringer med en hest
  • En kvinde fisker på en bro, og får en giraf på snoren
gæt og grimasser
nytårskort

Nytårskort

Nytårskort – 10 tekster Der findes mange måder, hvorpå du kan ønske familie, venner og bekendt et godt nytår. I

Læs mere »

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »
studenterhilsen

Studenterhilsen

Studenterhilsen – 10 hilsner Hvis du er inviteret til et studentergilde, så medbringer man selvfølgelig en gave. Dertil er det

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning