Underholdning til 13 års fødselsdag

Gør noget ekstra ud af festen for den ny udklækkede teenager.

Når skiftet fra barn til teenager sker, skal det naturligvis fejres. Men hvordan gør man egentlig det, når det ikke længere er skattejagt og slikposer, der er de helt store festhits blandt gæsterne? 

Vi har samlet 8 sjove idéer til, hvordan man kan underholde sine gæster til en 13 års fødselsdag.  Ens for alle er, at det er en blanding af festlige lege, som ikke nødvendigvis kræver den helt store forberedelse eller økonomi. Der er heller ingen, der siger, at festlegene skal udføres præcist som skrevet. Det er tilladt at lave sin egen version af legen. Så lad dig inspirere og udvælg de af legene du synes bedst om, og som du mener, vil passe bedst til festen.

8 fest lege der sætter fut i  13 års fødselsdagen

1. Stopdans

Det skal I bruge: En musikafspiller.

Forberedelse: Lav en god playliste med nogle dansevenlige numre.

Sådan gør I: Én styrer musikken, mens resten danser. Når musikken bliver standset, skal alle med det samme stå helt stille. Dem, der bevæger sig, bliver elimineret. Sidste danser på gulvet vinder. 

2. Limbo

Det skal I bruge: En lang stang (f.eks. et kosteskaft) eller en lang snor.

Forberedelse: Lav en god playliste med noget festligt musik, der kan køre imens. Søg f.eks. ”Limbo Rock på YouTube eller klik her.

Sådan gør I: To af gæsterne holder i hver sin ende af kosteskaftet – sørg for, at den er vandret. De resterende gæster skiftes til at gå under kosteskaftet uden at røre eller vælte. For hver ny runde sænkes kosteskaftet. Sidste mand vinder.  

3. Quiz (evt. som en kahoot!) 

Det skal I bruge: Pen og papir. Hvis du vælger at lave en kahoot! skal alle gæster have adgang til mobil, taplet eller computer. 

Forberedelse: Forbered nogle spørgsmål til quizzen. Du kan tilpasse spørgsmålene et bestemt tema eller f.eks. have fødselaren som omdrejningspunkt i spørgsmålene. Husk at målret sværhedsgraden af dine spørgsmål til dine gæster. Hvis du laver en Kahoot!, skal du forberede spørgsmålene i deres app eller på deres hjemmeside. Dette er ganske gratis, og dine gæster behøver ikke at registrere sig for at deltage i quizzen. Alt de skal er at klikke sig ind på www.kahoot.it og taste din ”game pin”.

Sådan gør I: Der er forskellige måde at lave en quiz på. Du kan vælge, at dine gæster får udleveret et ark med spørgsmål og plads til at kunne skrive svaret, eller du kan vælge at tage et spørgsmål af gangen i plenum. Du kan også overveje, om dine gæster skal quizze alene eller deles op i hold. 

4. Gæt og grimasser

Det skal I bruge: Pen, papir og stopur.

Forberedelse: Forbered nogle sjove sætninger, skriv dem ned enkeltvis og bland dem i en skål.

Sådan gør I: Del dine gæster ind i hold på min. 2 deltagere. En fra holdet trækker en sætning fra skålen og skal nu få sine medspillere til at gætte, hvad sætningen er UDEN at bruge stemmen og inden, at tiden løber ud. Det hold med flest gættede sætninger vinder. 

5. Den hurtigste slikspiser

Det skal I bruge: Sliksnørebånd.

Forberedelse: Ingen.

Sådan gør I: Hver deltager får udleveret et sliksnørebånd. Når legen sættes i gang gælder det for deltagerne om at spise sit snørebånd først. Selvfølgelig UDEN at bruge sine hænder eller arme, som med fordel kan holdes på ryggen. Man kan også dyste i at spise andre ting hurtigt f.eks. flødeboller eller skumfiduser. 

6. Hit med sangen 

Det skal I bruge: Pen og papir.

Forberedelse: Skriv nogle sætninger fra kendte sange ned på hver deres seddel. Det er vigtigt, at du finder nogle sange, som alle gæsterne kender eller i hvert fald bør kende.

Sådan gør I: Gæsterne inddeles i to eller flere hold. Der læses en sætning op, hvorefter holdene skal finde frem til titlen på sangen og kunstneren bag. Det hold, der til sidst har gættet flest rigtigt, har vundet.

7. Karaoke

Det skal I bruge: Karaokeanlæg eller alternativt YouTube lyrik-videoer.

Forberedelse: Find nogle gode sange, der er sjove at synge med på.

Sådan gør I: Med mindre man har et karaokeanlæg eller et SingStar-spil, er dette indslag nok mest for sjov og hyggens skyld. Skrål med på favorit sangene og syng duet med din bedste ven. 

8. Pinãta

Det skal I bruge: En pinãta – du kan enten vælge at købe en eller lave din eget f.eks. ud af en gammel papkasse, som du pynter. Slik, konfetti eller sjove festartikler til at komme i. Et bat til at slå den ned med og et tørklæde til at binde for øjnene for at gøre det sværere.

Forberedelse: Fyld din pinãta og find et godt sted den kan hænge, og hvor der er plads til, at man kan slå til den med battet.

Sådan gør I: Gæsterne stiller sig på en lang række og skiftes til med bind for øjnene at forsøge at slå hul på pinãtaen, så det, der er inden i, falder ud. 

 

Hvad er Eventguru?
-Vi er glade for du spørg!

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt?
Hos Eventguru har vi samlet et bredt udvalg af landets dygtigste kunstnere indenfor festunderholdning, festmusik, bryllupsmusik, tryllekunstnere og meget mere! Vi har gjort det super let og hurtigt at finde artister, der matcher præcist dine ønsker. Du kan dernæst gratis og uforpligtende kontakte og få et tilbud fra artisten direkte.

Find fantastisk underholdning eller festmusik!

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning