Underholdning til 40 års fødselsdag

Vi har samlet en håndfuld sjove indslag til 40 års fødselsdag. Indslagene kan umiddelbart synes ikke at være de mest traditionelle. Men hvis du ønsker at fødselsdagsfesten godt må skille sig lidt ud og tilføje en ny dimension og sætte gang i festen på en ny måde? Så er indslagene her lige noget for dig.

Indslagene er tiltænkt at være stort set gratis at afvikle, da der skal bruges ting, som de fleste har i hjemmet eller ved et festlokale. Eller i hvert fald ikke for omkostningsfyldte. Nogle af indslagene kræver lidt mere forberedelse end andre, men de kan bestemt være hele arbejdet værd. 

God fornøjelse!

1. Hvem har drinken?

Det skal I bruge: En gruppe af gæster, som alle skal med til hovedpersonens 40 års fødselsdag, og som er klar på et sjovt indslag for hovedpersonen.

Forberedelse: Hver gæst tager en drink med til fødselsdagsfesten, som hovedpersonen vil kunne associere til gæsten. Den kan være gæstens foretrukne drink eller måske den drink, som kan forbindes til et minde eller en underholdende historie, som hovedpersonen kender til. Når indslaget skal på til fødselsdagsfesten, så finder alle sin drink frem og gemmer bag ryggen. Gerne samlet på en linje, hvor fødselaren og alle de øvrige gæster kan se jer.

Sådan gør I: En repræsentant fra gæsterne styrer slagets gang og giver fødselaren bind for øjnene. Fødselaren får lov til at smage en tilfældig drink af gangen af repræsentanten og skal undervejs gætte, hvem af gæsterne, som har taget drinken med. Repræsentanten kan eventuelt hjælpe fødselaren med et på forhånd aftalt ord til hver drink, som kan lede tankerne til den specielle oplevelse fødselaren og gæsten har haft med drinken, eller et ord, der indikerer, hvorfor drinken er af speciel betydning for gæsten.

2. Hvilken baby?

Det skal I bruge: Kontaktoplysninger på alle gæsterne, som skal med til fødselsdagsfesten. Dertil et stykke papir og et skriveredskab til antallet af gæster. Og til sidst skal du bruge et billede af fødselaren som baby til den 40 års fødselsdag.

Forberedelse: Bed alle gæster om at medbringe et billede af dem selv som baby (eller et billede af dem som lille). Til selve fødselsdagsfesten indsamles alle billederne og nummereres.

Sådan gør I: Fremvis et baby billede med nummer af gangen, hvor billedet eventuelt sendes rundt forbi alle gæsterne. Hver gæst skriver ned, hvilken gæst de gætter på, babyen er. Til sidst fremvises hvert baby billede, hvor den pågældende gæst afslører svaret ved at rejse sig op, og en vinder kåres.

3. Ølsmagning

Det skal I bruge: 4-5 øl udvalgt i den lokale supermarkeds spiritus afdeling. Flere supermarkeder tilbyder, at man som kunde kan få hjælp til udvælgelsen af øllene af en ølekspert. Alternativet til at lave ølsmagningen selv til fødselsdagen er at hyre en ølekspert, som tager ud og laver en professionel ølsmagning.

Forberedelse: Gå på nettet og søg lidt info og historie frem for hver øl. Så er du klar til at kunne fortælle om øllene med glas til antallet af gæster og oplukker under armen.

Sådan gør I: Server øllene ved den temperatur, som er anført på etiketten. (En tommelfingerregel er 12 grader for mørke øl. Og 5 grader for lyse øl.) For smagsløgenes skyld anbefales det at starte med den øl, som er mindst kraftig for eksempel i forhold til farve og alkoholprocent. Duft først til øllens karaktertræk og betragt herefter øllens farve og gennemsigtighed. Nu mørkere farve, nu mørkere malt er benyttet og smage kan være mere fremtrædende. Og nyd til sidst smagen af øllen. Lokaliser salten, surheden, sødmen og bitterheden. Humlen tilfører bitterhed i form af for eksempel citrus, blomster, lyng, nåle og harpiks. Malten tilfører farven og sødmen i form af for eksempel chokolade, kaffe, karamel, nødder eller vanilje. Og gæringen kan stamme fra for eksempel frugt, bær eller honning.

4. Partnertesten

Det skal I bruge: En telefon med kamera eller et videokamera. Og til selve fødselsdagsfesten en computer med forbindelse til en projektor.

Forberedelse: Gå sammen med fødselarens kone eller mand (eller kæreste). Det kan også være fødselarens søster eller bror eller en anden tæt person til fødselaren. Find på nogle sjove spørgsmål og optag partnerens svar til spørgsmålene ét af gangen. Sammensæt videosvarene i en PowerPoint-præsentation eller hav hvert svar klar på en computer til afspilning.

Sådan gør I: Til fødselsdagsfesten stilles fødselaren et spørgsmål, få svaret og afspil så partners svar. Hvis fødselaren svarer forkert, så skal der drikkes en tår (enten fødselaren eller alle gæsterne). Sådan fortsætter indslaget til alle spørgsmålene er igennem, og I kan se, hvor godt fødselaren har klaret sig. Det er et indslag, som kræver lidt arbejde, men det kan bestemt blive det hele værd.

5. Det forbudte ord

Det skal I bruge: Ingenting ud over en masse drikkevarer.

Forberedelse: Find på et ord, som skal være det ord, som ikke må siges i løbet af aftenen. Det kan være et ord, som er almen brugt, men som specielt fødselaren tit bruger. Det kan også være et ord, som har forbindelse med festen på en eller anden måde. For eksempel ”buffet”, ”toilet” eller navnet på fødselarens partner, arbejde, firma eller hobby.

Sådan gør I: Præsenter ”Det forbudte ord” for alle gæster og indslagets præmis. Nemlig, at siger man ”Det forbudte ord”, så skal man tage en tår af sin drink (eller endnu vildere bunde sin drink). Når du siger, hvad ”Det forbudte ord” er, så tager du selvfølgelig din straf for at lægge godt ud for festlighederne.

dåbskort

Dåbskort

Dåbskort – 20 tekster Er du inviteret til barnedåb? I så fald er det normal kutyme at medbringe en gave

Læs mere »
bryllupsinvitation

Bryllupsinvitation

Bryllupsinvitation – 5 eksempler på teksten til bryllupsinvitationerne Bryllupsinvitationen er det første indblik, jeres gæster får i, hvordan I vil

Læs mere »

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning