Underholdning til 18 års fødselsdag

En 18 års fødselsdag er en vigtig og meget speciel dag. Når du fylder 18 år, bliver du myndig og får adgang til en række rettigheder: Du får stemmeret, du kan selv beslutte, hvor du vil bo, du må købe alkohol, du må køre alene i bil og så videre. Du bestemmer i det hele taget over de fleste ting i dit eget liv og vil fra den dag som udgangspunkt betegnes som voksen. Dagen, hvor du på papiret for alvor træder ind i de voksnes rækker, skal naturligvis fejres i selskab med vennerne. Vi har samlet 5 festlige indslag, som du kan lade dig inspirere af og gøre brug af, når dine 18 år skal fejres.

1 Beer Pong

Det skal I bruge: Bordtennisbolde. Gerne nogle stykker, da de nemt kan gå i stykker. Beer Pong krus min. 20 stk. For et gennemført look kan du købe de originale amerikanske røde krus. Et bord og noget gaffatape til at markere midten af bordet. Rigelige mængder af øl, cider, sodavand – det dine gæster godt kan lide.

Forberedelse: I hver ende af bordet opstilles 10 kopper i trekantsformation. I hver af kopperne hældes en sjat øl, cider eller andet.

Sådan gør I: To hold med to spillere på hver dyster mod hinanden. Hvert hold skiftes til at forsøge at kaste bolden ned i en af modstanderens kopper. Rammer man, skal modstanderen drikke indholdet af koppen og fjerne den fra bordet. Det hold, der først får elimineret alle modstanderens krus, har vundet. Når man kaster mod modstanderens kopper, er det tilladt både at kaste direkte ned i modstanderens kop eller at lade bolden ramme bordet én gang på modstanderens halvdel af bordet. Det er dog vigtigt at pointere, at den, der kaster, skal holde sin albue bag bordets kant. Ellers er der omkast.

2 Heads Up! – Hvem er jeg?

Det skal I bruge: Det eneste dette spil kræver er, at I downloader appen Heads Up!. Og der er ingen begrænsning for hvor mange, der kan deltage.

Forberedelse: Ingen.

Sådan gør I: I skiftes til at sætte jeres mobil op for panden med skærmen ud mod dine venner. Nu gælder det for de øvrige deltagere at guide dig til det navn, der står på din skærm uden, at de nævner navnet. 

3 Jeg har aldrig

Det skal I bruge: Drikkevarer.

Forberedelse: Ingen forberedelse – og I kan være ubegrænset antal deltagere.

Sådan gør I: I denne leg skal I sætte jer, så alle kan se hinanden. Herefter skiftes i til at sige en påstand som for eksempel ”Jeg har aldrig røget en cigaret”, ”Jeg har aldrig tisset i badet”, ”Jeg har aldrig spist i sengen” og så videre. Den der har gjort det, som påstanden lyder, skal drikke en tår af deres drink. Dem, der ikke har gjort det, slipper for at drikke. Dette er en sjov leg, hvor man lærer hinanden bedre at kende, da der hurtigt kan komme nogle hemmeligheder på bordet. 

4 Kæmpe Sandhed eller Konsekvens

Det skal I bruge: For at gå i kast med denne populære festleg er der ingen fysiske ting, som du skal bruge. Det skulle da lige være et fyldt barskab, men det er en helt anden snak.

Forberedelse: Hvis du vil sikre dig, at der kommer lidt ekstra fut under spørgsmålene og konsekvenserne, så kan du med fordel skrive henholdsvis en lang række spørgsmål og en lang række konsekvenser ned og lægge i en boks. Her kan det hjælpe at finde på spørgsmål og konsekvenser ud fra overordnede kategorier som for eksempel De Frække Spørgsmål, De Dybe Spørgsmål eller De Sjove Spørgsmål og som for eksempel Konsekvenser på tid, Konsekvenser med telefonen eller Konsekvenser, der varer resten af aftenen.

Sådan gør I: En deltager starter med at stille en anden deltager spørgsmålet: ”Sandhed eller Konsekvens?”. Hvis deltageren svarer ”Spørgsmål”, så må du stille deltageren et spørgsmål, som personen skal svare ærligt på. Hvis deltageren svarer ”Konsekvens”, så må du udfordre personen med en sjov konsekvens, som vedkommende skal udføre på festlig vis.

5 Slå søm i

Det skal I bruge: En træstub eventuelt oppe i højden ved hjælp af tre ben sømmet eller skruet fast i siden af træstubben. Eller en høj huggeblok. Dertil en større hammer til at gå på runde samt større søm til alle spillere og til flere spil.

Forberedelse: Spillerne samles rundt om træstubben. Hver spiller fastgør sit søm ovenpå træstubben ud foran sig.

Sådan gør I: Spillet går ud på at slå sit søm i først med færrest antal slag. Hvert slag må kun udføres med en hånd. Og hvert slag skal sættes i gang med en berøring på siden af træstubben. På den måde er det svære at ramme hovedet på sømmet. Hvert slag går på runde. Og hver spiller har kun et slag med hammeren af gangen. Rammer en spiller ikke sømmet, så er det bare ærgerligt, og hammeren går videre til den næste spiller. Vinderen er først fundet, når sømmet er så langt nede i træstubben, at ”der er negl”. Det vil sige, at der med en negl kan mærkes en fordybning/kant. Derefter findes 2. og 3. pladsen. Resten af spillerne skal eventuelt bunde sin drink. En variation af spillet er også, at det er den første og sidste, der får slået sit søm i træstubben, som taber. Dermed går der mere taktik i spillet. Fordi en spiller må nemlig også gerne gå efter de andre spilleres søm i stedet for sit eget.

takkekort

Takkekort

Takkekort – 10 tekster Der kan være mange årsager til, at du skal skrive og udsende et takkekort. Hvis du

Læs mere »
brudens tale

Brudens tale

Det er ikke til ethvert bryllup, at bruden holder en tale. Hvis hun gør, er det ifølge den traditionelle talerække

Læs mere »
konfirmations tale

Konfirmations tale

Konfirmations tale – hvordan skriver man en sjov og kærlig konfirmationstale? Når foråret nærmer sig, gør årets konfirmationer det også.

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning