Selskabslege

Selskabslege

Der findes rigtig mange sjove selskabslege. Derfor er problemet ikke at finde nogle sjove selskabslege, man kan bruge. Det handler i højere grad om at udvælge en håndfuld af dem. Det har vi dog gjort for dig, hvorfor du herunder kan finde fem forskellige selskabslege.

De sjove selskabslege her

Herpå følger de mange sjove selskabslege, som du kan lave til jeres kommende fest. Husk altid at det er en god ide at udvælge de selskabslege som passer bedst ind til jeres selskab. Fx er nogle af disse selskabslege bedre for voksne, mens andre er bedre for børn. Ligeledes vil man se at nogle af legene er sjovere hvis man har mange gæster inviteret, mens andre gør sig bedst for mindre selskaber, hvor der ikke skal bruges så mange personer. Ligeledes kan man også bruge nogle af disse lege som ice breakers, hvis fx flere i selskabet ikke kender hinanden på forhånd. Omvendt skal man dog også huske på ikke at vælge selskabslege, der kan virke for grænseoverskridende hvis netop mange af gæsterne ikke kender hinanden før de mødes.

Hvem er jeg?

I denne leg skal man have en seddel i panden. Her skal den enkelte deltager forsøge at gætte sig frem til det navn, man har stående i panden. De andre deltagere må kun besvare spørgsmålene med ’ja’ eller ’nej’. Man skal derfor stille nogle meget velvalgte spørgsmål.

Dertil bør det siges, at det handler om at stille færrest mulige spørgsmål, før du gætter rigtigt. Det er hende eller ham, der har stillet færrest spørgsmål, der vinder. Det er netop derfor, man skal stille nogle velvalgte spørgsmål.

 

Limbo konkurrence

En limbo konkurrence er altid et hit til festen som en sjov selskabsleg eller festleg, der får alle med!

Reglerne er sikkert lige ud af landevejen for de fleste, så hvis du allerede kender legen kan du bare springe videre til de næste ideer. Du skal bruge et kosteskaft eller en anden stav, der kan bruges som Limbo stangen. Man skal derudover have en dommer og to personer, der kan holde staven for de andre, der skal danse under den. Vigtigst af det hele er dog at have den rette limbomusik til selskabslegen – hvis man ikke har den rette musik vil det blive svært at få det til at føles som ægte limbo!

Nu kan I begynde. Nu starter man i en højde så man næsten er sikker på at alle kan danse under stangen. Dernæst sænkes den en smule og så er det deltagernes tur endnu engang til at danse under den. Man fortsætter indtil, der kun er en deltager tilbage, så kan kalde sig limbo kongen eller dronningen!

Blinde tegn og gæt

Tegn og gæt er i sig selv en sjov selskabsleg, men problemet er at de fleste har prøvet den et utal af gange. Derfor kan man med fordel gøre den en smule anderledes ved at lave en version, der kendes som blinde tegn og gæt. Det siger måske sig selv, hvad den går ud på: det er den klassiske Tegn og gæt men hvor man skal tegne med bind for øjnene, og det giver et helt nyt aspekt, som gør det meget sjovere at se, hvad der tegnes, men selvfølgelig også gør det meget sværere at tegne.

Man bør forberede sig på legen ved at have en masse simple emner klar. Det kan være alt lige fra “Tegn en abe” til “Tegn en bil”. Det er måske en ide ikke at gøre tingene så svære, for så kan det hurtigt blive meget svært at gætte hvad der tegnes.

Det forbudte ord

Det må du ikke sige legen er en selskabsleg for både børn og voksne. Man kan starte den så snart at alle gæsterne er ankommet. Du forklarer nu at der er et eller flere ord, der ikke må siges af gæsterne. Man kan starte nemt ud ved at sige, at det er forbudt på noget som helst tidspunkt at sige ordet “nej”. Hvis man siger “Nej” så mister man den elastik som alle får udleveret til at starte med. Når man kommer til at sige nej skal man give sin elastik til den person, der fik en til at sige ordet. Nu gælder det altså om at få franarret så mange elastikker fra de andre deltagere som overhovedet muligt. Den gæst eller deltager, der til sidst sidder tilbage med flest elastikker har vundet.

Man kan gøre legen endnu svære end dette ved at tilføje flere ord i løbet af aftenen. Det kan være alle ord, men det er klart at jo mere almindelige ord man tilføjer til den forbudte liste jo mere svært bliver det også. Man kan fx tilføje ord som “Måske”, “Ja”, “Skål” eller lignende. Selskabslegen kan vare så lang tid man ønsker det, men det er ofte en god ide at lade den varer i en eller to timer, så den ikke varer alt for længe.

sjove selskabslege

Tændstik i munden

Lav to hold. Hvert hold vælger en person, der skal deltage i legen. Nu læser hver person en sætning og nu skal de forklare denne til deres hold, som skal gætte hvad sætningen er. Tricket eller twistet er dog at man skal sige sætningen med en tændstik i munden (lodret så man ikke kan lukke munden). Det hold, der gætter flest ord korrekt fra den oprindelige sætning har vundet.

Musikquiz

Hvis der er noget, der altid er et hit, så er det en musikquiz. Det er dog også en leg, der kan leges på forskellige måder. Det er bedst, hvis man laver en række kategorier, som quizzen skal omhandle. Derved kan et hold få lov til at vælge en kategori, som modstanderholdet skal afspilles en sang inden for.

Hvis man gerne vil gøre det ekstra sjovt, så kan man lave en regel om, at én på holdet skal drikke et shot, før der må svares.

Hvis hemmelighed er det?

hvis-hemmelighed-er-det

Dette er en rigtig sjov lev, hvis I gerne vil lære hinanden bedre at kende. Alle deltagere skal skrive én af deres hemmeligheder på et stykke papir. Det kan være alt fra en pinlig situation til en stor præstation, som kun få kender til.

Dernæst skal alle sedlerne blandes sammen, hvorefter der skal trækkes en seddel. Nu skal hemmeligheden læses højt. Efter dette er gjort, så er det opgaven at finde frem til, hvis hemmelighed det er. Denne leg byder også op til at man lærer sine med-gæster bedre at kende, for når en hemmelighed er blevet gættet kan personen måske fortælle en smule mere omkring det.

Seddel under tallerkenen

Dette er med stor sikkerhed en leg, du måske tidligere har hørt om eller prøvet til en tidligere fest. Det ændrer dog ikke på, at den er rigtig sjov. Der skal lægges en seddel under hver tallerken, så hver deltager har deres egen seddel. På denne seddel skal der stå en udfordring.

Det er op til arrangøren, hvorvidt det skal være en pinlig, sjov eller måske relativt ordinær udfordring. Det er dog en god idé, at man ikke går alt for meget til den, hvis det er et selskab med mange personer, der ikke rigtigt kender hinanden.

Det kan fx være:

 • Når der skåles skal du rejse dig op
 • Du skal skåle hvert 10. minut
 • Du skal holde en tale i løbet af festen, der varer mindst 30 sekunder
 • Du skal lave en sang under festen
 • Du skal lægge arm med en fra hvert bord
 • Du skal sætte dig under bordet i mindst 1 minut
 • Du skal spørge din sidemand om i skal bytte sko

Find mange flere ideer til seddel under tallerken her

Margrethe skåls selskabslegen

selskabslege

Margrethe skål er en ligesom Sedler under tallerknen måske en selskabsleg, du har set før. Det er der da også en god grund til, for det er et rigtig sjovt indslag, der kan få alle indblandet. Reglerne er meget fleksbile og ligeledes vil man kunne opdele den i flere runder hvis det ønskes.

Grundreglerne til selskabslegen er som følger: man skal starte med at uddele tre lapper papir til alle gæsterne. Nu skal alle gæsterne skrive en kendt person på hver lap papir. Kravet her er altså at det skal være en kendt person – enten virkelig eller fiktiv, som man regner med alle kender. Hvis alle i selskabet kender hinanden godt, kan man også inkludere personer som kun er kendt internt. Fx værten af festen eller lignende.

Når alle har fundet på tre forskellige personer foldes hvert papir sammen og nu lægges de alle ned i en skål. Nu deles alle gæsterne op i to eller flere hold. Nu vælger man et hold der starter. En person fra dette hold går nu op til skålen og skal trække en person. Nu får personen et minut til at få sit hold til at gætte så mange personer korrekt som muligt. Man må snakke og sige alt hvad man vil, men man må selvfølgelig bare ikke nævne navnet på personen.

Når minuttet er gået tæller man pointene sammen. Hvert hold skiftes nu til at gå op til skålen og få et minut. Når alle sedlerne er gået igennem kan man begynde en ny runde. Forskellen i anden runde er dog at denne gang må man ikke sige noget, men kun mime. Grunden til at det dog måske ikke er så umuligt som det lyder er at det jo er de samme personer, der gåes igennem igen.

Når man slutter legen så kan man tælle hvert holds point sammen og dernæst udpege vinderen.

SØGER I DEN PERFEKTE UNDERHOLDNING TIL KONFIRMATIONEN? Så find de 10 sjoveste ideer til underholdning til konfirmation i vores kæmpe guide her.

Far jokes legen

Forbered en masse sjove far jokes og udvælg to gæster, der skal dyste mod hinanden. Nu skal man skiftes til at fortælle far jokes til hinanden indtil en af dem kommer til at grine. Herefter kan man udvælge to andre deltagere, der nu skal dyste mod hinanden i dårlige far jokes.

Tip en 13’er

Tip en 13’er et klassisk indslag som er blevet lavet til fester i mange år tilbage i tiden. Her forbereder man sig ved at lave en række spørgsmål som hver deltager skal svare på. Man kan lave disse spørgsmål på mange forskellige måder alt efter hvad det er for en type begivenhed man skal lave selskabslegen til.

Hvis man er til en fødselsdag eller måske en konfirmation kan man lave spørgsmål, der omhandler fødselaren eller konfirmanden. Her kan man altså spørge ind til personlige ting, som de andre gæster nu skal gætte det rigtige svar på. Ideer til spørgsmål følger her:

 • Hvor gammel var [personens navn] da han eller hun fik sit første kys
 • Hvad er [personens navn] livret
 • Hvad er [personens navn] yndlings serie
 • Hvad hed [personens navn] første kæreste.

Ligeledes kan man også lave små opgaver eller udfordringer som enten hovedpersonen skal lave eller nogle af de andre gæster til festen. Det kan være:

 • Hvem kan hurtigst bunde en øl?
 • Hvem kan nævne flest bil-mærker
 • Hvem kan hurtigst tage 20 armbøjninger
 • Hvem har de største sko
 • Hvem kan hurtigst skrælle 5 kartofler

Find MANGE flere spørgsmål i vores KÆMPE guide til Tip en 13’er her.

En sjov quiz som selskabsleg

Det er altid et hit at inkludere en sjov quiz til festen. Quizzen kan handle om alt mellem himmel og jord og det er ofte en god ide at dele den op i forskellige runder, hvor hver runde handler om et nyt emne. Emnerne kan være så forskellige som man ønsker og de kan fx være spørgsmål om:

 • Geografi
 • Dyr
 • Musik
 • Jul
 • Biler
 • Matematik
 • Hovedstæder
 • Kongehuset
 • Historie

Find MASSER af sjove spørgsmål til en sjov quiz her.

Hvad er i æsken?

Dette er en leg, som man ofte ser i diverse underholdningsprogrammer for både børn og voksne.

Man skal putte forskellige ting i kasser og skærer to huller som deltagerne kan putte hænderne ind i – dog mens man sørger for at man ikke kan se hvad der befinder sig i kasserne. Nu gælder det om for deltageren at gætte, hvad der ligger inde i kassen. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan finde på at ligge ind i kassen. Man kan gøre det uskyldigt eller så ulækkert som man har lyst til.

Ideer til hvad der kunne ligge inde i kasserne er:

 • Ost
 • En død fisk
 • Tun
 • Ris
 • Is terninger
 • fyldte vandballoner

Bonus ide: Hvis man virkelig vil tage denne ide til det næste niveau så kommer her en ide, der godt nok er lidt svær at få sat op og kræver lidt ekstra forberedelse, men hvis det virker så garanterer vi at det ikke vil blive glemt lige i foreløbig. Ideen er simpel – inde i den sidste kasse gemmer sig en af gæsternes hoved. Man skal altså stille denne kasse på et bord med en dug over, således at man kan skærer hul i bordet, så en gæst kan sætte sig under bordet og stikke sit hoved ind i kassen. Nu kan I godt gøre klar til at deltageren kommer til at få sig et gigantisk chok, når han eller hun stikker hænderne ind og kan mærke noget, der bevæger sig.

SØGER I DEN PERFEKTE UNDERHOLDNING TIL FØDSELSDAGEN? Så find de 10 sjoveste ideer til underholdning til fødselsdag i vores kæmpe guide her.

Rundkreds legen

Dette er en sjov selskabsleg, hvor man får lov at lærer hinanden bedre at kende. Reglerne er ret så simple – man bliver stillet et spørgsmål: “Hvem er den højeste person herinde” og på 3 skal alle nu pege på den person, der mener er højest af alle gæsterne. Her er der rig mulighed for at stille mange forskellige spørgsmål – nogle kan være både pinlige og sjove.

Den person som flest gæster peger på kan evt. skulle drikke et shot eller lignende eller måske bestemmer det næste spørgsmål, der skal stilles.

 • Hvem stemmer rødest herinde?
 • Hvem kan tage flest armbøjninger?
 • Hvem er ældst?
 • Hvem er sjovest?
 • hvem er den smukkeste?
 • Hvem er den sureste?
 • Hvem kommer længst i livet?

 

Book et magisk indslag med en tryllekunstner

Dette er ikke en selskabsleg, men det at booke en tryllekunstner til festen kan have præcis den samme effekt: det giver en fantastisk oplevelse for alle gæsterne og spreder samtidig en masse grin. Et trylleshow er underholdning som ALLE vil kunne nyde, og så giver det en masse at snakke om efterfølgende, og samtidig er det underholdning, der på en fed måde for alle gæsterne indblandet.

Her hos Eventguru har vi samlet nogle af Danmarks dygtigste og mest moderne tryllekunstnere, der ved lige præcis hvordan man giver jeres gæster en oplevelse, der meget sent vil blive glemt. Du kan tage direkte kontakt til tryllekunstneren med kontaktformularen, og du kan skrive til så mange du har lyst til, og dernæst sidde i ro og mag og vælge den, der passer bedst til jeres kommende arrangement.

Find en tryllekunstner her.

 

Mumie legen

Mumielegen er en selskabsleg, man ikke ser til hver fest. Den er dog super simpel og super sjov: man skal inddele gæsterne i to eller flere hold. Nu skal hvert hold udpege en deltager, der skal være mumie. Nu bliver hvert hold givet en pakke med toiletpapir. Nu skal hvert hold se hvem der hurtigst kan få pakket deres deltager ind som en mumie. Man kan evt. lave en regel om at der skal bruges mindst 5 pakker toiletpapir og det første hold, der opfylder dette krav har vundet.

 

Ballondans

Den klassiske ballondans leg er gammel, men ikke desto mindre stadig et sikkert hit. Fordelen her er at den kan laves for både børn og voksne. Hvis ikke du kender reglerne får du en hurtig opsummering her: man skal puste balloner op og binde en ballon om foden for hver deltager. Nu kan legen begynde, og nu gælder det om at springe de andre deltageres balloner før de springer ens egen.

 

SØGER DU FLERE SJOVE LEGE TIL FESTEN ENDNU? Find mange flere sjove festlege lige her.

selskabslege for voksne
atombryllup

Atombryllup

Atombryllup – Find spørgsmålene til atombryllup her. Et ægtepar kan fejre atombryllup, når de har været gift i 75 år.

Læs mere »
dåbskort

Dåbskort

Dåbskort – 20 tekster Er du inviteret til barnedåb? I så fald er det normal kutyme at medbringe en gave

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning