Underholdning til kobberbryllup

underholdning til kobberbryllup

Underholdning til kobberbryllup

Kobberbrylluppet er en personlig og nærværende begivenhed, der indbyder til højt humør og festlig stemning. Derudover kendetegnes kobberbrylluppet ved, at det indeholder en masse underholdende elementer.

I denne guide giver vi dig en række bud på, hvordan du kan gøre festen en tand mere underholdende, mindeværdig og ikke mindst latterfyldt.

Lav en Kahoot om kobberbryllupsparret

I disse digitale tider er det oplagt at inddrage selskabets telefoner i en mere inkluderende sammenhæng. Derfor går vores første bud på et underholdende indslag ud på at lave en quiz i Kahoot.

”Kahoot” er et program, hvor man virtuelt går ind og laver sin egen quiz. Man opretter ganske simpelt en række spørgsmål med tilhørende svarmuligheder. I forbindelse med kobberbrylluppet er det ideelt, at quizzen omhandler parret. Derfor laves en række spørgsmål, som alle tager udgangspunkt i noget, bryllupsparret har gået igennem eller oplevet.

Eksempler på spørgsmål kan være:

  • Hvilket år mødte bryllupsparret hinanden?
  • Hvornår blev bryllupsparret gift?
  • Hvordan mødte bryllupsparret hinanden?

Derudover er det altid et hit at inddrage personlige historier om hovedpersonerne i spørgsmålene – det gør underholdningen både personlig og latterfyldt.

Opgaver under gæsternes tallerkner

Dette underholdende indslag er efterhånden en klassisk aktivitet, hvor man altid er garanteret grin, social kontakt og højt humør.

Inden festens deltagere ankommer, laves der sedler med små opgaver, som placeres under hver tallerken. En opgave under hver enkelt tallerken. Opgaverne kan være både små og store,

Legen går ud på, at opgaven først og fremmest skal hemmeligholdes for alle andre gæster foruden den, der sidder ved den pågældende tallerken. Gennem festen er det nu helt op til den enkelte gæst at fuldføre sin opgave.

For at engagere og motivere selskabet kan der indføres en lille straf, hvis opgaven ikke løses tilstrækkeligt i løbet af givne tidsrum (som i øvrigt vælges af arrangøren bag legen). Det vil utvivlsomt sætte gang i legen!

”Opgaverne under tallerknerne” har desuden den store fordel, at den inddrager alle. Aktiviteten sætter gang i samtale samtidig med, gæsterne vedkommer hinanden. Af samme grund anvendes denne type aktivitet tit som ”ice-breaker” i et selskab.

Eksempler på opgaver kan være:

  • Byt sko med en gæst
  • Skål med festens deltager minimum 5 gange under maden
  • Komplimentér mindst 4 gæster for deres tøjvalg
  • Grin højlydt, når dit navn nævnes

Margretheskålen

Bed alle gæsterne skrive navnet på en kendt person – eller blot en person, man er sikker på, samtlige gæster kender til. Disse navne placeres i en skål (deraf navnet ”Margretheskålen”), som stilles på gulvet.

Selskabet deles op i minimum to hold (større selskaber kan med fordel inddele gæsterne i 3, 4, 5 eller flere hold), som nu fungerer som én enhed. På skift sender hvert hold en person op på gulvet til skålen med alle navnene, hvorefter personen trækker en seddel.

Legen går nu ud på, at personen, der står på gulvet, skal forklare den kendte person, han/hun har trukket fra skålen – med uden at nævne hverken for- eller efternavn på denne. Det er nu op til holdet at gætte personen, der beskrives. Legen gælder om, at holdene gætter så mange personer som overhovedet muligt, inden tiden løber ud (tidsrammen fastsættes inden legens begyndelse – en passende tidsramme er omkring 1 min. pr. gruppe). Når tiden er gået eller der ikke er flere kendte personer tilbage i skålen, er runde 1 slut.

Man kan vælge at slutte legen her, eller man kan gøre den en tand mere udfordrende ved at indføre runde 2 og 3.

I runde 2 lægges alle navnene tilbage i skålen, og legen starter forfra. Men denne gang må personen kun sige ét ord, der beskriver den kendte person. Derudfra skal holdet gætte personen. Igen er en passende tidsramme 1 min. pr. gruppe.

I runde 3 lægges alle navnene atter tilbage i skålen og legen starter forfra. Nu må personen, der står med den kendte person KUN imitere personen, der skal gættes af holdet. Her bliver legen for alvor udfordrende, men skaber samtidig utallige grin og høj stemning!

Læs vores store guide om Margretheskåls legen her.

Book live band eller lej en jukebox

En sikker vinder er at booke et live band til kobberbrylluppet. Et band sætter stemningen og gør arrangementet hyggeligt og livligt med et bredt udvalg af sange i forskellige genre.

Derudover fungerer musik til stille såvel som mere energifyldte forsamlinger. Som regel er der, gennem dialogen med bandet, rig mulighed for at ønske både stille baggrundsmusik, og musik med mere gang i. Førstnævnte er ideelt de første timer af kobberbrylluppet, mens sidstnævnte appellerer mere til aftenens og nattens dansegulv og forbudte trin.

Et mere budgetvenligt alternativ til et band er at leje en jukebox. En jukebox kommer som regel med et væld af forskellige sange i alle genre. Fordelen er her, at gæsterne selv fysisk kan gå op og sætte en sang på, de har lyst til at høre, og som passer til den nuværende stemning.

Her på Festguru kan du booke den helt rette festmusik.

navne bryllupsdage

Bryllupsdage

Liste med navne på bryllupsdage Der findes mange forskellige bryllupsdage. Derfor kan det være svært at holde styr på dem

Læs mere »
atombryllup

Atombryllup

Atombryllup – Find spørgsmålene til atombryllup her. Et ægtepar kan fejre atombryllup, når de har været gift i 75 år.

Læs mere »

Fødselsdagsdigt

Fødselsdagsdigt – Find søde digte til fødselsdagen her Et fødselsdagsdigt kan bruges i et væld af sammenhænge. Mange bruger dem,

Læs mere »

Del:

Find Festmusik & Underholdning